VAGINALETE sa ekstraktom lekovitog bilja
-10 kom. FitoVag

VAGINALETE sa ekstraktom lekovitog bilja
-10 kom. FitoVag

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Kozmetičko sredstvo sa posebnom namenom za intimnu higijenu žena

Vaginalete sa uljanim ekstraktom cveta kantariona, kamilice, žalfije, hajdučke trave i korena sveže šargarepe

Pakovanje i sastav: 10 vaginaleta sa uljanim ekstraktom cveta kantariona, kamilice, žalfije, hajdučke trave i korena sveže šargarepe (1:4) sa dodatkom vitamina A, D i E.

Ostali sastojci: Cera alba, Witepsol H15.

Način čuvanja i upotrebe: Vaginalete su izrađene od lako topljive mase kao podloge, sa dodatkom uljanog ekstrakta i kao takve su podložne deformacijama. Nepravilnim transportom /posebno leti/, skladištenjem po rafovima apoteka i magacina na neodgovarajućoj temperaturi, može doći do njihovog topljenja i deformisanja i težeg ili nemogućeg izvlačenja iz uloška. Na taj način proizvođač ne snosi nikakvu odgovornost za njihovo stanje.

Čuvaju se na temperaturi do 12°C u frižiderima.

Da bi se vaginaleta neoštećena izvukla iz uloška, pogledati crtež sa uputstvom.

Jednom rukom držati polovinu listića na vrhu čaurice a drugom svlačiti drugu polovinu čaurice dok se ne otvori i izvaditi čepić. Nikako ne otvarajte obe polovine istovremeno jer će se čepić pocepati, pogotovu ako nije bio na hladnom.

Slika za supozitorijr

Jednu vaginaletu uveče pre spavanja u ležećem položaju staviti što dublje u vaginu. Vaginaletu prethodno istisnuti iz plastičnog uloška. Po potrebi vagitorije se mogu aplikovati i dva puta dnevno, po jedna ujutro i uveče u dužem vremenskom periodu bez opasnosti po zdravlje.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neki od sastojaka preparata.

Ovaj preparat ne služi za lečenje već kao pomoć uz zvaničnu terapiju.

Citati i navodi iz naučne literature

U naučnoj ali i narodnoj medicini poznata je lekovitost pojedinih biljaka u saniranju zdravstvenih problema ženskih polnih organa. U te svrhe najčešće se koriste kantarion, žalfija, kamilica i hajdučka trava. Ekstrakti ovih biljaka sadrže tanine, sluzi i etarska ulja koja deluju antiseptički, antiflogistički, fungicidno i adstrigentno (dr Jovan Tucakov – Lečenje biljem, str. 155).

Sastojci ekstrakata ovih biljaka eksperimentalno su dokazali svoje dejstvo protiv određenih bakterija i gljivica (dr Vlastimir Stamenković – Neškodljive lekovite biljke).

Vaginalete sadrže i uljani ekstrakt sveže šargarepe, kao prirodni izvor vitamina A, D i E koji se nalaze u dovoljnoj količini da pospeše revitalizaciju oštećenog epitela sluzokože vagine i ublažavaju tegobe kod bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Vitamin E poboljšava mikrocirkulaciju oštećenog dela sluzokože, odstranjuje slobodne radikale (antioksidans) i ubrzava regeneraciju oštećenih ćelija.

Vaginalete se koriste za reepitelizaciju sluzokože grlića materice i vagine, pomažu u otklanjanju simptoma zapaljenja i leukoreje (belog pranja): svrab, bol, pečenje i uz ostalu terapiju pomažu bržem oporavku. Pokazali su se korisnim i u otklanjanju postmenopauzalnih simptoma ženskih polnih organa.

Najbolje upotrebiti: Označeno na ambalaži.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom i hladnom mestu, na temperaturi do 12°C, van domašaja dece.

Samo za vaginalnu upotrebu.

Način izdavanja: Izdaje se bez lekarskog recepta.

Proizvodi: Sinefarm, Beograd, Srbija, www.sinefarm.rs


KUPITE ONLINE