Ulje od kantariona i nevena sa PROPOLISOM
-30 ml-e

Ulje od kantariona i nevena sa PROPOLISOM
-30 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Sastav: Uljani ekstrakt cveta kantariona i nevena (1:4) sa propolisom.

Hyperici flos oleum extractum 45%
Calendulae flos oleum extractum 45%
Ekstrakt propolisa 10%

Osobine i delovanje: Herba (cvet sa stabljikom) sadrži i do 3% hiperforina, materije sa antibiotskim delovanjem. Kantarion ima antiseptično, antiupalno, analgetičko i epitelizirajuće dejstvo, te se može koristiti kod opekotina, za zarastanje rana, čireva i hemoroida. Neguje i štiti osetljivu kožu sklonu alergijama. Pomaže uklanjanje modrica.

Neven je antiflogistik, epitelizant, spazmolitik i antimikrob. Najčešće se koristi spolja za zarastanje rana i brzu epitelizaciju oštećenog tkiva. Pomaže kod gnojnih zapaljenja kože, za oblaganje rana, posle ujeda osa i pčela i u periodu regeneracije tkiva posle opekotina. Ulje od kantariona i nevena je obogaćeno vitaminom E.

Propolis poseduje antimikrobna, fungicidna i delom antivirusna dejstva. Povoljno deluje kod površinskih rana i infekcija na koži, aktivirajući enzime ćelijskog metabolizma čime stimuliše procese regeneracije oštećenog tkiva.

Način upotrebe: Ulje se nanosi direktno na oštećenu (ili neoštećenu) kožu ili se njime natapa gaza kojom se oblaže ozleda. Na modrice se utrljava  blagim masiranjem.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.
Osobe svetlog tena treba da budu ume-rene u korišćenju kantariona i njegovih preparata u toku sunčanja, jer pojačava dejstvo UV zračenja pa se mogu javiti opekotine.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi,  van  domašaja  dece.

Pre upotrebe promućkati.
Samo za spoljašnju upotrebu.
Izdaje se bez lekarskog recepta.


KUPITE ONLINE