Ehinacea sprej sa C vitaminom-25 ml-e

Ehinacea sprej sa C vitaminom-25 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Sastav: Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka Echinacea Purpurea i Angustifolia* (1:4), sa dodatkom vitamina C.
Vitamin C: 1 obrok=30 kapi=(45mg – 75% RDA**)
U 100g: ukupni ugljeni hidrati 5.1%, proteini 2.1%, masti 0.2%.
Energetska vrednost: 1910 kJ (456 kcal).
 *Dnevne potrebe nisu ustanovljene
**Preporučeni dnevni unos

Osobine i delovanje: Aktivni principi izolovani iz korena i herbe sveže biljke Ehinacee, deluju kao imunostimulator, dovode do povećanja produkcije interferona (jedinjenja odgovornog za odbranu organizma od infekcija, u prvom redu protiv virusa), ublažavaju simptome postojećih upala, deluju protektivno i ubrzavaju oporavak. Takođe, deluju bakteriostatički na nekoliko vrsta stafilokoka, streptokoka i pojedinih gljivica.
Preventivno sprej ili kapi se mogu davati deci i odraslima u stanjima smanjenog imuniteta, kao što su iscrpljenost posle bolesti, napornog umnog i fizičkog rada, kod sportista i starijih osoba posebno u vreme gripa i prehlada. Takođe se mogu koristiti za ublažavanje simptoma akutnih i hroničnih infekcija respiratornog i urogenitalnog trakta, za terapiju bubuljica, čireva i drugih oblika upala kože i sluzokože, kao i za infekcije usne duplje različite etilogije.
Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i tretman raznih patoloških stanja u organizmu.

Način upotrebe: Za upale u ustima i grlu više puta tokom dana poprskati sprej u usnu duplju, kratko zadržati, a zatim progutati.
Dejstvo i sastav spreja i kapi su identični. Kvantitativno 5 prskanja odgovaraju količini od 10 kapi.
Prednost spreja u odnosu na ehinacea kapi je u većoj prodornosti samog rastvora nepristupačnim delovima usne duplje i grla.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.

Pre upotrebe promućkati.
Izdaje se bez lekarskog recepta.


KUPITE ONLINE