Krem protiv REUMATSKIH TEGOBA sa biljnim
ekstraktima, etarskim uljima, kamforom,
pantenolom, alantoinom i mentolom
-100 ml-e

Krem protiv REUMATSKIH TEGOBA sa biljnim
ekstraktima, etarskim uljima, kamforom,
pantenolom, alantoinom i mentolom
-100 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Sastav:

100 g kreme sadrži: uljani ekstrakt gaveza, vrbe, bele breze, zove i pirevine (1:4), etarska ulja nane, ruzmarina i eukaliptusa 6.0 g, kamfora 3.0 g, mentola 1.0 g, pantenola 0.4 g i alantoina 0.3 g u odgovarajućoj podlozi.

Osobine i delovanje:

Aktivne komponente deluju na kožu antiseptično, antiflogistično, iritan­tno, (kamfor) stimulišući nervne završetke i rubefacijentno (etarska ulja) izazivajući hiperemiju, što za posledicu ima povećanje prokrvljenosti u dubljim tkivima, ublaža­vajući zapaljenske procese i smanjenje bolova.

Pojačan protok krvi pospešuje transport štetnih produkata metabolizma iz mišića nakon prekomernih aktivnosti.

Uljani ekstrakti, tj. aktivni principi iz ovih biljaka se od davnina u narodnoj medicini koriste za lečenje kostobolja, bolova u zglobovima, gihta, preloma, iščašenja, uganuća, kontuzija, obolelih tetiva, reumatskih neuralgija, lumbaga, artritisa, spondiloze, bolova u krstima, išijasa, upale mišića i drugih sportskih povreda.

Mentol deluje antiseptički i lokalno anestetički.

Pantenol – dekspantenol se u organizmu transformiše u pantotensku kiselinu (vitamin B5 – antidermatitis faktor). Aktivni oblik pantotenske kiseline u tkivima – koenzim A, neophodan je u procesu metabolizma belančevina, masti i ugljenih hidrata, a takođe i za detoksikaciju pojedinih produkata metabolizma. Ovi procesi kod zdrave kože služe očuvanju njenih pravilnih funkcija, a kod oštećene ili obolele pospešuju njenu regeneraciju.

Alantoin je prirodna organska supstanca koja deluje antiflogistički. Svojim keratolitičkim dejstvom pospešuje penetraciju aktivnih supstanci u dublje slojeve tkiva i poboljšava epitelizaciju istih. Stimuliše proces razmene mate­rija u delovima vezivnog tkiva ispod kože, pri čemu se podstiče rast ćelija i otklanjaju štetni produkti metabolizma.

Način upotrebe: Kremu tokom dana više puta nanositi na bolna mesta, blago masirati i utrljavati.

Mere opreza:

Dokazana preosetljivost na neki od sastojaka preparata.

Kremu ne aplikovati na velike površine tela, već samo na bolna mesta u tankom sloju. Ne nanositi na rane, opekotine, oštećenu ili obolelu kožu i izbegavati kontakt sa sluznicama oka, nosa, usta, genitalija i slično.

Posle svake primene kreme ruke oprati vodom i sapunom.

Najbolje upotrebiti: Označeno na ambalaži.

Način čuvanja:

Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom i hladnom mestu, van domašaja dece.

Napomena:

Samo za spoljašnju upotrebu.

Nuspojave:

Kod preosetljivih se ponekad može javiti jače crvenilo, svrab i iritacija kože. Određeni stepen crvenila kože je normalna pojava posle mazanja ove kreme.

Pakovanje:

Tuba sa 100 ml-e antireumatske kreme.

Način izdavanja:

Izdaje se bez lekarskog recepta.

Proizvodi: Sinefarm, Beograd, Srbija, www.sinefarm.rs


KUPITE ONLINE