Propolis sprej za decu sa C vitaminom
-25 ml-e

Propolis sprej za decu sa C vitaminom
-25 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Sastav: Visoko prečišćeni ekstrakt propolisa u propilenglikolu* (bez sadržaja etanola) sa dodatkom vitamina C.
U 100 g: ukupni ugljeni hidrati 5.7%, proteini 1.1%, masti 0.1%.
Energetska vrednost: 2530 kJ (604 kcal).
*Dnevne potrebe nisu ustanovljene

Osobine i delovanje: Propolis je najznačajniji pčelinji proizvod i prirodni antibiotik. Osnovni sastojci su najrazličitije biljne smole i vosak koji pčele prerađuju sekretom svojih žlezda. U sebi sadrži širok spektar fiziološki aktivnih materija kao što su bioflavonoidi, antocijani, fitohormoni, etarska ulja, polen, vitamini, mikro i makro elementi te zbog toga predstavlja snažan protektor. Ispoljava antibakterijsko, antimikotično, antivirusno, antiparazitsko, antioksidativno i imunostimulirajuće dejstvo. Povoljno deluje na jačanje otpornosti organizma, a može se koristiti kod upale usta, grla, nosa i uha, kao i u dermatokozmetologiji, kod površinskih rana i infekcija na koži i sluzokoži, aktivirajući enzime ćelijskog metabolizma čime stimuliše procese regeneracije i epitelizacije oštećenog tkiva.

Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i tretman raznih infekcija.

Mere opreza: Toksični efekti nisu poznati, ali je oprez potreban kod dokazane preosetljivosti na neku komponentu preparata.

Način upotrebe: Za upale u ustima i grlu više puta tokom dana, u zavisnosti od uzrasta deteta, poprskati sprej u usnu duplju jednim pritiskom na raspršivač
(1 doza=1 prskanje). Za decu predškolskog uzrasta 3×1 doza. Za decu školskog uzrasta 3-4×2 doze. Za decu do jedne godine starosti konsultovati pedijatra.

Napomena: Sastav i boja propolisa zavisi od biljnih vrsta sa kojih pčele prikupljaju materijal i od godišnjeg doba.
Prednost spreja u odnosu na propolis kapi je u većoj prodornosti samog rastvora nepristupačnim delovima usne duplje i grla i većoj površini koju zahvata.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.

Pre upotrebe promućkati.
Izdaje se bez lekarskog recepta.


KUPITE ONLINE