Kapi za negu desni sa C vitaminom
-30 ml-e

Kapi za negu desni sa C vitaminom
-30 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Sastav: Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka: žalfije, kamilice, srdobolje, nane, timijana, bosiljka, srčenjaka i gaveza (1:4) sa dodatkom vitamina C.

Osobine i delovanje: Kapi za negu desni su potpuno prirodni, neškodljivi biljni preparat napravljen od ekstrakata nekoliko lekovitih biljaka u razblaženom etanolu, koje se u naučnoj literaturi pominju kao pomoć u tretmanu raznih poremećaja i oboljenja usta i grla. Slabo gorki ukus potiče od velike količine tanina iz ekstrakata pojedinih biljaka (srdobolja, nana). Kapi smiruju simptome zapaljenja desni (akutni i hronični gingivitis), paradontopatije, bolove nastale mehaničkim oštećenjem stomatološkim instrumentima, protezama, ortodontskim aparatima itd. Ublažavaju neprijatne bolne senzacije kod afti, stomatitisa, ulceracija sluzokože i slično.
Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i lečenje raznih infekcija usne duplje. Vitamin C razgrađuje endotoksine koji se nalaze u zapaljenoj gingivi i koji se fiksiraju najčešće za koren zuba zahvaćenih parodontopatijom. Ima povoljno dejstvo na metabolizam vezivnog tkiva parodoncijuma i deluje hemostatično (sprečava česta krvarenja i ulceracije).

Način upotrebe: Nekoliko puta dnevno mazati spolja desni i blago ih masirati.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.
Pošto su kapi rađene u razblaženom alkoholu moguće su blage bolne senzacije prilikom premazivanja desni ako na njima postoje sveže ulceracije (ranice).

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.

Pre upotrebe promućkati.
Samo za spoljašnju upotrebu.
Izdaje se bez lekarskog recepta.


KUPITE ONLINE