Mast sa NEVENOM, ekstraktom šargarepe
i vitaminima A, D i E-50 ml-e

Mast sa NEVENOM, ekstraktom šargarepe
i vitaminima A, D i E-50 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


Sastav:

Uljani ekstrakt cveta nevena i korena sveže šargarepe (1:4) sa vitaminima A, D i E u odgovarajućoj podlozi.

Osobine i delovanje:

Neven je antiflogistik, epitelizant, spazmolitik i antimikrob. Najčešće se koristi spolja za zarastanje rana i brzu epitelizaciju oštećenog tkiva. Pomaže kod gnojnih zapaljenja kože, za oblaganje rana, posle ujeda osa i pčela i u periodu regeneracije tkiva posle opekotina.

Uljani ekstrakt nevena poboljšava epitelizaciju pa se koristi u kremama za zaceljivanje i otklanjanje ožiljaka od opekotina i preparatima za negu suve, hrapave i ispucale kože. Povoljno deluje kod varikoznih vena i dermatitisa različite etiologije.

Neven sadrži u laticama etarska ulja (0,1-0,5%) sa mentonom, γ-terpinene, kariofilen, karotinoide, gorke materije (kalendulin), sterole, kalendulozide (2-10%), flavonoide, imunostimulirajuće polisaharide i tanine koji ispoljavaju antiflogističko dejstvo inhibirajući infiltraciju leu­kocita, zapaljenske procese i pomažu granulaciju tkiva.

Antiflogistički efekt je najverovatnije povezan prisustvom prostaglandina tipa E-1.

Uljani ekstrakt sveže šargarepe, kao prirodni izvor vitamina A, D i E koji se nalaze u dovoljnoj količini da pospeše revitalizaciju oštećenog epitela sluzokože ili kože i vrše prevenciju bakterijskih i gljivičnih infek­cija.

Vitamin E poboljšava mikrocirkulaciju kolagenih i elastičnih vlakana vezivnog tkiva i ima jak antiinflamatorni učinak. Poseduje snažno antio­ksidantno dejstvo na slobodne radikale. Sprečava nastajanje akni i gnojnih procesa tako što suzbija oksidativne procese sastojaka sebuma na površini kože, to jest oksidaciju nezasićenih masnih kiselina, kao i drugih materija koje lako oksidišu u tkivima i stvaraju štetne perokside. Sprečava nastajanje lipoperoksida koji ubrzavaju mitozu ćelije i dovode do perutanja kože i stvaranja bubuljica.

Manjak vitamina A na koži dovodi do suvoće i hiperkeratotičkih promena.

Način upotrebe:

Pored već navedenih indikacija mast sa nevenom se koristi i za tretman problematične kože sklone infekcijama bakterijskog, virusnog i gljivičnog porekla. Povoljno deluje kod neurodermatitisa različite etiologije, površinskih rana, ekcema, opekotina, akni, hemoroida, gnojnih procesa itd.

U toku sunčanja količina A, D i E vitamina se smanjuje, koža se isušuje i bora te je ova mast korisna posle sunčanja za negu i oporavak pre­planule kože. Više puta u toku dana mazati obolele i oštećene delove kože.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.

Najbolje upotrebiti: Označeno na ambalaži.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom i hladnom mestu na temperaturi do 12° C.

Napomena: Za spoljašnu upotrebu.

Način izdavanja: Izdaje se bez lekarskog recepta.

Proizvodi: Sinefarm, Beograd, Srbija, www.sinefarm.rs


KUPITE ONLINE