Sprej-osveživač daha za negu usta i grla
-25 ml-e

Sprej-osveživač daha za negu usta i grla
-25 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


biljni rastvor za osvežavanje i negu usta i grla

Sastav:
Propilenglikolski ekstrakt lekovitog bilja (timijan, kamilica i nana 1:4) 94,0%
Etanol 5,0%
Mentol 1,0%

Osobine i delovanje: Ovaj sprej je potpuno prirodni, neškodljivi biljni preparat napravljen od ekstrakata nekoliko lekovitih biljaka u propilen-glikolu, koje se u naučnoj literaturi pominju kao pomoć u tretmanu raznih poremećaja i oboljenja usta i grla. Ima prijatan miris i slabo gorki – opori ukus koji potiče od tanina iz pojedinih biljaka (nana), taložeći belančevine u sluzokoži usta stvarajući suvoću sluznica. Smiruje simptome zapaljenja i bola nastalih usled ražličitih faktora. Bez uticaja je na fiziološku floru usne duplje. Prisustvo mentola deluje osvežavajuće i neutrališe neprijatan miris iz usta, a takođe deluje blagotvorno na sluznicu nosa i sinusa.
Koristan je kod neprijatnog zadaha iz usta, zapaljenja sluznice jezika, zubnih čašica (alveolitisa), desni, afti, stomatitisa i teškog nicanja zuba. Takođe, pomaže kod gljivičnih oboljenja usne duplje, upale krajnika, zapaljenja ždrela i ubrzava epitelizaciju oštećenih sluznica.

Mere opreza: Kod preosetljivih se mogu javiti retko, slabe gustativne senzacije i suvoća usta koje ne zahtevaju prekid terapije i prolaze završetkom iste.

Način upotrebe: Više puta tokom dana poprskati sprej u usnu duplju.

Napomena: Povremeno se na zidovima bočice može nahvatati talog od bilja koji nije štetan i zato pre upotrebe sprej dobro promućkati.
Ne sadrži veštačka sladila i boje.
Prednost ovog spreja u odnosu na druge sliène preparate koji se koriste za negu usne duplje je u mogućnosti dugotrajne upotrebe, tj. praktično je ne škodljiv.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.

Pre upotrebe promućkati.
Izdaje se bez lekarskog recepta.


KUPITE ONLINE