Kapsule za poboljšanje cirkulacije
sa vitaminom E-30 kom. GINKO

Kapsule za poboljšanje cirkulacije
sa vitaminom E-30 kom. GINKO

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI PROIZVOD – DIJETETSKI SUPLEMENT

Aktivni sastojci 1 kapsula (250,0 mg) 3 kapsule (PDU) % NRV* U 100,0 g
Suvi ekstrakt lista Ginkgo biloba standardizovan na 25% ginkgo-bioflavonoida i 6% terpeno-laktona 50,0 mg 150,0 mg 20,0 g
Vitamin E (tokoferil-acetat) 20,0 mg 60,0 mg 500,0 8,0 g

* NRV (Nutritivna referentna vrednost)

Ostali sastojci: aerosil (sredstvo protiv zgrudvavanja), laktoza, želatin.

Energetska vrednost manja od 50 kJ/12 kcal na 100 g.

Osobine i delovanje:  Sastojci iz biljke ginko biloba smanjuju viskoznost krvi sprečavajući agregaciju (slepljivanje) trombocita, a samim tim stvaranje opasnih krvnih ugrušaka. Aktivni principi (ginkgo-bioflavonoidi i terpeno-laktoni) poseduju snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale koji oštećuju tkiva, neurone i krvne sudove, povećavajući njihovu čvrstoću i elasticitet. Zajedno sa efektom bolje prokrvljenosti dovode do smanjenja simptoma prerane demencije (zaboravnosti), poboljšavaju koncentraciju, ublažuju migrenozne bolove, vrtoglavicu, zujanje u ušima, a takođe regulisanjem moždane cirkulacije i smanjenjem visokog pritiska vrše prevenciju moždanog udara.

Vitamin E poseduje snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale. Preporučuje se svima koji imaju problema sa arteriosklerozom, starijim osobama, sportistima, osobama sa oštećenim krvnim sudovima i td.

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Način upotrebe: Popiti 3 puta dnevno po 1 kapsulu sa malo vode pre jela. Kod problema sa gutanjem, kapsulu je moguće otvoriti i sadržaj popiti rastvoren u malo tečnosti.

Napomene: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

AKO KAPSULE OTVARATE U SLUČAJU NEMOGUĆNOSTI GUTANJA CELIH I RASTVARATE SADRŽAJ U TEČNOSTI, TREBA ZNATI DA MEŠAVINA U NJIMA MOŽE BITI OD PRAŠKASTOG DO ČVRSTOG ILI ŽELATINOZNOG, ŠTO NIJE ZNAK NE ISPRAVNOSTI VEĆ DOKAZ DA JE U PITANJU POTPUNO PRIRODNI EKSTRAKT BEZ SADRŽAJA VEŠTAČKIH DODATAKA, KOJI VREMENOM MOŽE MENJATI KONZISTENCIJU.

Upozorenje: Kapsule ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i mlađima od 12 godina.

Oprez je potreban kod dijabetičara i osoba na antikoagulantnoj terapiji (upotreba lekova protiv zgrušavanja, varfarin, 5-hidroksi-triptofan i ishrana bogata belim lukom) i vrše pripremu za hirušku intervenciju. Konsultovati lekara.

Najbolje upotrebiti do datuma označenog na kutiji.

Način čuvanja:
Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Neto količina: 15 g

Proizvodi: Sinefarm, Beograd, Srbija, www.sinefarm.rs.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja.

Rešenje br. 1794/2018 od 12.04.2018.

Pogledajte detaljnije uputstvo za upotrebu »


KUPITE ONLINE