Sirup protiv zatvora-140 g-e COLOLAX

Sirup protiv zatvora-140 g-e COLOLAX

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI SUPLEMENT – rastvor za oralnu upotrebu

Osobine i delovanje: Sirup sadrži standardizovane ekstrakte biljaka sene i frangule čije su aktivne komponente poznate po laksantnom dejstvu. One stimulišu Auerbahov pleksus pojačavajući peristaltiku i sekreciju, povećavaju masu stolice, omekšavaju je i inhibiraju resorpciju vode. Aktivne supstance se većim delom resorbuju u tankom crevu. Jedan deo apsorbovanog preparata se izlučuje urinom, a drugi deo u debelo crevo, gde se hidrolizira i deluje laksativno. Laksantno dejstvo nastupa između 6 do 10 sati nakon upotrebe.

Koristi se kod akutne i hronične opstipacije (zatvor), problema sa hemoroidima, kao i za pražnjenje creva pre radioloških pregleda.

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Način upotrebe: Za navedena stanja popiti jednom dnevno 1 supenu kašiku (15 ml) nerazblaženog sirupa pre spavanja.

Za pripremu kod radioloških snimanja popiti 24 sata pre pregleda celu bočicu nerazblaženog sirupa u toku 1 sata sa dosta tečnosti. Ovo se odnosi na odrasle osobe prosečne telesne težine između 60 i  80 kg i one na koje se ne odnose stanja navedena u upozorenju. Za ostalo konsultovati  lekara. Koristiti uz ostale mere propisane za pravilno pražnjenje creva, kao što su dijeta, piti dosta tečnosti, upotreba supozitorija itd. po uputstvu za pripremu.

Sastav: Vodeno-etanolni ekstrakt korena krušine (Frangula alnus) 4-6:1, sa min. 17-20% glukofrangulina A, lista sene (Cassia angustifolia) 4-6:1, sa min. 6% senozida B i etarskog ulja ploda anisa (Pimpinela anisum). Ostali sastojci: destilovana voda, šećer, natrijum-benzoat.

Energetska vrednost 1066 kJ/254 kcal na 100 g.

Aktivni sastojci U 1 supenoj

kašiki (18,5 g)

% NRV*

(18,5 g)

U 100,0 g
Suvi ekstrakt korena krušine (Frangula alnus)
4-6:1, sa min. 17-20% glukofrangulina A
200,0 mg 1,1 g
Suvi ekstrakt lista sene (Cassia angustifolia)
4-6:1, sa min. 6% senozida B
400,0 mg 2,2 g
Etarsko ulje ploda anisa (Pimpinela anisum) 270,0 mg 1,5 g

* NRV (Nutritivna referentna vrednost)

Napomene: Pre upotrebe promućkati.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

Blago zamućenje i talog koji se ponekad mogu videti po zidu i dnu bočice nisu štetni i ne utiču na svojstva proizvoda. Ne sadrži veštačka sladila i boje.

Upozorenje: Sirup ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina.

Oprez je potreban kod osoba sa dijabetesom zbog sadržaja šećera, opstrukcije različite etiologije ,inflamatornim oboljenjima sluznice debelog creva kao i teži disbalans elektrolita i vode.

Moguće su blaže tegobe u gastrointestinalnom traktu. Konsultovati lekara.

Dužina primene do 2 nedelje, pa napraviti pauzu.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 1782/2018 od 02.09.2018.


KUPITE ONLINE