Kapi od aronije sa C vitaminom-30 ml-e

Kapi od aronije sa C vitaminom-30 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI SUPLEMENT – ORALNE KAPI

Način upotrebe: Za navedena stanja popiti 3 puta dnevno po 30 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično. Deca iznad 12 godina 3 puta po 15 kapi pre jela.

Napomene: Pre upotrebe promućkati.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

Upozorenje: Kapi ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Sadrže alkohol 37,8 g/100 g.

Nisu namenjene trudnicama, dojiljama i mlađima od 12 godina.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Sastav: Vodeno-alkoholni ekstrakt ploda aronije 1:4 (Aronia melanocarpa) sa min. 18,6% polifenola i dodatkom vitamina C (L-askorbinska kiselina). Energetska vrednost manja od 50 kJ/12 kcal na 100 ml.

Osobine i delovanje: Ekstrakt ploda aronije poseduje najjači antioksidativni kapacitet od svih namirnica koje čovek koristi u ishrani. Ako znamo da naše ćelije lako oksidišu i stvaraju slobodne radikale to je značaj upotrebe aronije time veći (tanini, flavonoidi, vitamin C i E). Znači, pored pojačanja imunološkog sistema (biofenoli i vitamin C), poboljšanja krvne slike i  cirkulacije krvi (antocijanin i vitamin P), značajno je i terapijsko dejstvo na infekcije mokraćnog sistema i prostate (proantocijanidi), tj. ima višestruko jače dejstvo od ekstrakta brusnice. Bogatstvo u mnogim drugim materijama kao što su pektini, betakaroten, makro i mikroelementi – gvožđe, kalcijum, jod, mangan, te vitamini B kompleksa, PP i ranije spomenuti C, E, P, pomaže u otklanjanju brojnih tegoba i poremećaja u kardiovaskularnom sistemu, gastrointestinalnim organima, koži i veoma značajno vezujući se za teške metale i radioaktivne elemente u telu pospešujući njihovo eliminisanje iz organizma (terapija posle zračenja ili trovanja).

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 4342/2018 od 29.08.2018.


KUPITE ONLINE