Propolis kapi sa ehinaceom i C vitaminom
-20 ml-e

Propolis kapi sa ehinaceom i C vitaminom
-20 ml-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI SUPLEMENT – ORALNE KAPI

Osobine i delovanje: Propolis je najznačajniji pčelinji proizvod i prirodni antibiotik.  Ispoljava antibakterijsko, antimikotično, antivirusno, antiparazitsko, antioksidativno i imunostimulirajuće dejstvo. Povoljno deluje na jačanje otpornosti organizma, a može se koristiti kod upale usta, grla, nosa i uha, kao i u ginekologiji i dermatokozmetologiji, kod površinskih rana i infekcija na koži i sluzokoži, aktivirajući enzime ćelijskog metabolizma čime stimuliše procese regeneracije i epitelizacije oštećenog tkiva. Aktivni principi izolovani iz Ehinacee deluju kao imunostimulator, dovode do povećanja produkcije interferona (jedinjenja odgovornog za odbranu organizma od infekcija, u prvom redu protiv virusa), ublažavaju simptome postojeće infekcije, deluju protektivno i ubrzavaju oporavak. Takođe, deluju bakteriostatički na nekoliko vrsta stafilokoka, streptokoka i pojedinih gljivica. Poznato je i zaštitno delovanje ehinacee na kožu. Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i tretman raznih infekcija.

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Sastav: Visoko prečišćeni ekstrakt propolisa (10%) i herbe ehinacee (Echinacea purpurea) u etanolskom rastvoru sa dodatkom vitamina C. Energetska vrednost 1898 kJ/492 kcal na 100 ml.

Aktivni sastojci U 30 kapi U 90 kapi (dnevni unos) % NRV*
(90 kapi)
U 100,0 ml
Visoko prečišćeni ekstrakt propolisa (10%) sadrži: 150,0 mg 450,0 mg 10 g
– Bioflavonoida,
izraženih na kvercetin
1,37 mg 4,11 mg 91,3 mg
– Polifenola,
izraženih na kafenu kiselinu
6,09 mg 18,26 mg 405,8 mg
Vitamin C
(L-askorbinska kiselina)
93,75 mg 281,25 mg 351,6 6,25 g

* NRV (Nutritivna referentna vrednost)

Način upotrebe: Za navedena stanja uzeti 3 puta dnevno po 30 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično, zadržati kratko u ustima, a zatim ih progutati.

Napomene: Pre upotrebe promućkati. Sastav i boja propolisa zavisi od biljnih vrsta sa kojih pčele prikupljaju materijal i od godišnjeg doba.

Čuvati van domašaja dece.

Upozorenje: Kapi ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Sadrže alkohol 60,7 g/100 g.

Nisu namenjene trudnicama, dojiljama i mlađima od 12 godina.

Oprez je potreban kod osoba sa progresivnim sistemskim oboljenjima i autoimunim bolestima (TBC, AIDS, leukoze, kolagenoza, multipla skleroza). Konsultovati lekara.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 1802/2018 od 05.04.2018.


KUPITE ONLINE