Kapi protiv infekcija urinarnog sistema
-30 ml-e FITO-UROSEPT

Kapi protiv infekcija urinarnog sistema
-30 ml-e FITO-UROSEPT

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI SUPLEMENT – ORALNE KAPI

Način upotrebe: Za navedena stanja popiti 3 puta dnevno po 20 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično.

Napomene: Pre upotrebe promućkati.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

Upozorenje: Kapi ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Sadrže alkohol 49,7 g/100 g.

Nisu namenjene trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina.

Potrebno je unositi dovoljne količine tečnosti u organizam.

Ne koristiti ih sa sintetskim diureticima.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Sastav: Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka: list breze (Betula pendula), plod brusnice (Vaccinium macrocarpon), herba rastavića (Equisetum arvense), herba sitnice (Herniaria glabra), list uve (Arctostaphylos uva ursi).

Energetska vrednost manja od 50 kJ/12 kcal na 100 ml.

Osobine i delovanje: Sastojci iz ekstrakta uve, brusnice, rastavića, breze i sitnice koriste se za ublažavanje tegoba kao što su bol i pečenje pri mokrenju, učestalo otežano i noćno mokrenje malih količina urina itd.

Najčešći izazivač zapaljenja mokraćnih puteva je bakterija Escherichia coli. Aktivni principi iz pomenutih biljaka od kojih su posebno značajni triterpeni, fenolni glikozidi (arbutin i metilarbutin), flavonoidi, proantocijanidini, razne organske kiseline (hininska, limunska, jabučna), poseduju antiseptično dejstvo, a takođe ispoljavaju diuretski efekat (povećano isticanje urina) jer se akumuliraju i eliminišu preko bubrega.

Aktivni sastojci iz ekstrakta brusnice (proantocijanidini), deluju antibakterijski tako što sprečavaju slepljivanje bakterija za mukozne membrane urinarnog trakta. Takođe arbutin kojim je posebno bogata uva, posle hidrolize u crevima i konjugacije u jetri kao hidrokvinon poseduje snažno antibakterijsko dejstvo, ali je potrebno da mokraća bude alkalna te se preporučuje ishrana bogata povrćem i mlečnim proizvodima.

Kapi se daju osobama sklonim infekcijama mokraćnih puteva, kao što su zapaljenja bubrega (pijelonefritis), uretre (uretritis), mokraćne bešike (cistitis) itd.

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 5075/2019 od 14.04.2019.


KUPITE ONLINE