Sirup od aronije sa C vitaminom-140 g-e

Sirup od aronije sa C vitaminom-140 g-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI SUPLEMENT – rastvor za oralnu upotrebu

Osobine i delovanje:  Ekstrakt ploda aronije poseduje najjači antioksidativni kapacitet od svih namirnica koje čovek koristi u ishrani. Ako znamo da naše ćelije lako oksidišu i stvaraju slobodne radikale to je značaj upotrebe aronije time veći (tanini, flavonoidi, vitamin C i E). Znači, pored pojačanja imunološkog sistema (biofenoli i vitamin C), poboljšanja krvne slike i  cirkulacije krvi (antocijanin i vitamin P), značajno je i terapijsko dejstvo na infekcije mokraćnog  sistema i prostate (proanto-cijanidi), tj. ima višestruko jače dejstvo od ekstrakta brusnice. Bogatstvo u mnogim drugim materijama kao što su pektini, betakaroten, makro i mikroelementi – gvožđe, kalcijum, jod, mangan, te vitamini B kompleksa, PP i ranije spomenuti C, E, P,  pomaže u otklanjanju brojnih tegoba i poremećaja u kardiovaskularnom sistemu, gastrointestinalnim organima, koži i veoma značajno vezujući se za teške metale i radioaktivne elemente u telu pospešujući njihovo eliminisanje iz organizma (terapija  posle  zračenja  ili  trovanja).

Dodatkom vitamina C pojačava se prevencija raznih infekcija. Povećava fagocitnu moć krvnih ćelija – leukocita i time otpornost organizma prema mikroorganizmima. Spada u red najefikasnijih antioksidanasa.

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Sastav: Vodeno-etanolni ekstrakt ploda aronije (Aronia melanocarpa) sa min. 18,6% polifenola i dodatkom vitamina C. Ostali sastojci: destilovana voda, šećer, natrijum-benzoat, mentol.

Energetska vrednost 1080 kJ/267 kcal na 100 g.

Aktivni sastojci U 1 dozi za decu (10,0 ml) U 1 dozi za odrasle (15,0 ml) % NRV*
(u 60,0 ml)
U 100,0 g
Vodeno-etanolni ekstrakt ploda aronije (Aronia melanocarpa) sa min.18,6% polifenola 220,0 mg 330,0 mg 2,2 g
Vitamin C
(L-askorbinska kiselina)
47,5 mg 71,3 mg 356,5 0,475 g

* NRV (Nutritivna referentna vrednost)

Način upotrebe: Za navedena stanja popiti 4 puta dnevno po 1 supenu kašiku (15 ml) a deca iznad 12 godina 4 puta po 2 kafene kašičice (10 ml) nerazblaženog sirupa.

Napomene: Pre upotrebe promućkati.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

Blago zamućenje i talog koji se ponekad mogu videti po zidu i dnu bočice nisu štetni i ne utiču na svojstva proizvoda. Ne sadrži veštačka sladila i boje.

Upozorenje: Sirup ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja a za decu mlađu od 12 godina konsultovati pedijatra.

Oprez je potreban kod osoba sa dijabetesom zbog sadržaja šećera. Konsultovati lekara.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 4340/2018 od 29.08.2018.


KUPITE ONLINE