Sirup za jačanje imuniteta sa C vitaminom
-140 g-e

Sirup za jačanje imuniteta sa C vitaminom
-140 g-e

KUPITE PROIZVOD ONLINE


DIJETETSKI SUPLEMENT – rastvor za oralnu upotrebu

Osobine i delovanje:  Sastojci iz ekstrakta korena ili herbe biljke Echinacea purpurea utiču na povećenje broja leukocita i stimulaciju fagocitoze, tj. povećavaju produkciju T-limfocita i njihovu migratornu sposobnost. Stimulišu tzv. nespecifični imuni odgovor koji predstavlja glavnu barijeru protiv virusa najčešće izazivača prehlade i gripa. Aktivni principi izolovani iz ove biljke (ehinakozidi, flavonoidi, etarska ulja, tanini, proteini, vitamini A, C i E, polisaharidi) deluju kao imunostimulator (dovode do povećanja produkcije interferona jedinjenja odgovornog za odbranu u prvom redu protiv virusa), ublažavaju simptome postojeće infekcije, deluju protektivno i ubrzavaju izlečenje. Takođe, deluju bakteriostatički na nekoliko vrsta stafilokoka, streptokoka i pojedinih gljivica.

Sirup povoljno deluje u prvom redu kod pada imuniteta, a preventivno se daje deci i odraslima kad postoji povećan rizik od infekcija u stanjima smanjenog apetita, iscrpljenosti posle bolesti, napornog umnog i fizičkog rada, kod sportista i starijih osoba posebno u vreme gripa i prehlada.

Pored već poznatog antiseptičkog delovanja timola iz lista timijana, žalfije i bokvice koja poseduje najizraženije antimikrobno delovanje među lekovitim biljkama, prisustvo lipovog meda, C vitamina i mentola upotpunjuju blagotvorno dejstvo ovog potpuno prirodnog preparata.

Ovo su navodi iz literature i stručnog mišljenja specijalizovanih ustanova koje se pozivaju na stavove EMA, ESCOP, WHO itd. a ne tvrdnje proizvođača.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Sastav: Vodeno-etanolni ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinacea purpurea), herbe timijana (Thymus vulgaris), lista žalfije (Salvia officinalis), lista bokvice (Plantago lanceolata) 1:4, sa dodatkom vitamina C. Ostali sastojci: destilovana voda, šećer, natrijum-benzoat, lipov med, mentol.

Energetska vrednost 1076 kJ/256 kcal na 100 g.

Aktivni sastojci U 1 supenoj kašiki (17,7 g) % NRV* (u 4 kašike) U 100,0 g
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinacea purpurea) 1 :4 2,66 g 15,0 g
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe timijana
(Thymus vulgaris) 1:4
0,44 g 2,5 g
Vodeno-etanolni ekstrakt lista žalfije
(Salvia officinalis)1:4
0,53 g 3,0 g
Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 53,0 mg 265,0 0,3 g

* NRV (Nutritivna referentna vrednost)

Način upotrebe: Za navedena stanja popiti 4 puta dnevno po 1 supenu kašiku (15 ml) nerazblaženog sirupa.

Napomene: Pre upotrebe promućkati.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

Blago zamućenje i talog koji se ponekad mogu videti po zidu i dnu bočice nisu štetni i ne utiču na svojstva proizvoda. Ne sadrži veštačka sladila i boje.

Upozorenje: Sirup ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja a za decu mlađu od 12 godina konsultovati pedijatra.

Oprez je potreban kod osoba sa progresivnim sistemskim oboljenjima, autoimunim bolestima (TBC, AIDS, leukoze, kolagenoza, multipla skleroza), kod osoba na terapiji imunosupresivima i osoba sa dijabetesom zbog sadržaja šećera. Konsultovati lekara.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 1806/2018 od 29.08.2018.


KUPITE ONLINE