Ginkgo biloba – Lek iz prirode za cirkulaciju, učenje i pamćenje

ginkgo

Ginko ili mandarinsko drvo, drvo dedova i unuka, srebrna kajsija, belo voće (Gingko biloba) listopadno je drvo i jedini predstavnik istoimenog razdela (Ginkgophyta). Ginkgo biloba  je jedna od najstarijih  biljka na svetu, a njeni preparati koriste se za zdravlje ljudi već više od 5000 godina.

Stablo je lako prepoznati prema karakterističnim lepezastim listovima. Doživi i 1000 godina, a  naraste do impresivne veličine. Ginko se često naziva i živim fosilom, smatra se da su se prva stabla ginka pojavila pre dva miliona godina.

ginkgo

Ginko se tradicionalno koristi za terapiju poremećaja cirkulacije i poboljšanje memorije, što su i kasnije potvrdila naučna istraživanja. Ginko je koristan kod smanjenog protoka krvi kroz moždane strukture, naročito kod starijih pacijenata. Doprinosi proširenju krvnih sudova i “razređivanju” krvi. Deluje kao jak antioksidans protiv slobodnih radikala u organizmu.

KAKO VAM GINKO MOŽE POMOĆI?

Na osnovu sprovedenih studija ginko se preporučuje u sledećim stanjima:

 • Demencija (zaboravnost) i Alchajmerova bolest – ima povoljan efekat na proces pamćenja
 • Poboljšanje saznajnih (kognitivnih) funkcija – pamćenje, učenje, kod povećanih intelektualnih naprezanja
 • Oštećenja retine (mreznjače) – uzrokovano dijabetesom ili makularnom degeneracijom
 • Glaukom
 • Poremećaji periferne cirkulacije (intermitentna klaudikacija, Raynaud-ov sindrom), bolovi i grčevi u nogama i hladni eksremiteti.
 • Dijabetička neuropatija
 • Cerebralni venski poremećaji
 • Encefalopatija,migrena,glavobolje, razne etilologije
 • Poremećaj seksualne funkcije
 • Oboljenja venskog sistema
 • Deluje kao imuno protektiv, kod raznih hroničnih i akutnih upala (pojačava imuni odgovor na viruse i bakterije)
 • Okluzivna bolest, prevencija moždanog i srčanog udara
 • Hronični umor, ankcioznost, depresija, PMS, vrtoglavica, zujanje u ušima
 • Astma
 • Dijabetes
 • Usporavanje starenja nervog sistema i simptome koje ono nosi

memorija

Slabije pamćenje i nemogućnost koncentracije odavno se dovode u vezu s otežanim protokom krvi kroz mozak. Testovi su pokazali da već jednokratna doza ekstrakta ginka poboljšava rezultat na testovima pamćenja, a kontinuirano uzimanje poboljšava kratkoročno pamćenje odraslih osoba. Bol u nogama i zaboravnost naizgled nemaju ništa zajedničko, ali u osnovi oba problema često je oslabljen protok krvi kroz male, periferne krvne sudove zbog čega slabi snabdevanje kiseonikom i hranjivim materijama. Posledice su poznate mnogima: bolovi u nogama pri dužem hodanju, hladnoća i trnci u rukama i nogama, a slabiji protok krvi kroz moždano tkivo može imati još ozbiljnije posledice poput vrtoglavica, šuma u uhu i glavobolje.

NAJBOLJI PREPARATI GINKGO BILOBE NA TRŽIŠTU

Ginko kapsule za poboljšanje cirkulacije sa vitaminom E-30 kom.

KAPSULE 2019 Ginko

Osobine i delovanje:  Sastojci iz biljke ginko biloba smanjuju viskoznost krvi sprečavajući agregaciju (slepljivanje) trombocita, a samim tim stvaranje opasnih krvnih ugrušaka. Aktivni principi (ginkgo-bioflavonoidi i terpeno-laktoni) poseduju snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale koji oštećuju tkiva, neurone i krvne sudove, povećavajući njihovu čvrstoću i elasticitet. Zajedno sa efektom bolje prokrvljenosti dovode do smanjenja simptoma prerane demencije (zaboravnosti), poboljšavaju koncentraciju, ublažuju migrenozne bolove, vrtoglavicu, zujanje u ušima, a takođe regulisanjem moždane cirkulacije i smanjenjem visokog pritiska vrše prevenciju moždanog udara.

Vitamin E poseduje snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale. Preporučuje se svima koji imaju problema sa arteriosklerozom, starijim osobama, sportistima, osobama sa oštećenim krvnim sudovima i td.

Kapi od ginka-30 ml-e

KAPI 30ml 2019 Ginko

Osobine i delovanje: Savremena istraživanja potvrdila su blagotvorno dejstvo ekstrakta biljke ginkgo biloba na cirkulaciju u celom organizmu, a posebno u mozgu.  Sastojci iz ove biljke smanjuju viskoznost krvi sprečavajući agregaciju (slepljivanje) trombocita, a samim tim stvaranje opasnih krvnih ugrušaka. Aktivni principi (ginkgoflavonoidi i terpenlaktoni) poseduju snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale koji oštećuju tkiva, neurone i krvne sudove, povećavajući njihovu čvrstoću i elasticitet. Zajedno sa efektom bolje prokrvljenosti dovode do smanjenja simptoma prerane demencije (zaboravnosti), poboljšavaju koncentraciju, ublažuju migrenozne bolove, vrtoglavicu, zujanje u ušima, a takođe regulisanjem moždane cirkulacije i smanjenjem visokog pritiska vrše prevenciju moždanog udara.

KUPITE ONLINE